Wie geen Charlie is, zal Dhimmi worden

Facebooktwitter

Een reactie op een bericht van de Nederlands Omroep des Staats, dat claimt dat drie jaar geleden iedereen Charlie was, maar nu niet meer; over het aanstaande failliet van Charlie Hebdo door hoge beveiligingskosten die het tijdschrift zelf moet betalen.

Nee, bijna niemand was ooit Charlie!

Bijna niemand deelde de cartoons over Mohammed en de Islam, vooral ook niet de zichzelf verheerlijkende pers. Ook in dit NOS-bericht: geen cartoon die de aanleiding vormde.

Een JeSuis-hashtag, een facebookfiltertje en ‘Imagine’ zingen zijn slechts uitingen van shock en verdriet. Op zich prima, maar geen vervanging voor het delen van de cartoons en het verdedigen van vrije meningsuiting zónder ‘maar’. Leuk voor de persoonlijke verwerking van het feit dat het multiculturalisme tegenvalt, maar geen oplossing voor de #JeSuisMohammed‘s.

De Franse overheid weigert hier haar primaire taak: haar burgers beschermen tegen geweld. Specifiek, geweld door een parallelle rechtstaat: terreur met als doel sharia (de facto) af te afdwingen in Frankrijk. Charlie Hebdo dreigt hierdoor failliet te gaan, aan het zelf betalen van hun eigen bescherming.

De Sharia-adepten, en de nuttige ongelovigen die niet willen kwetsen, overwinnen op deze manier. #NousSommesDhimmi

Los van de toekomst van Charlie, al zal haar ondergang een teken aan de wand zijn voor de West-Europese omgang met de Islam, is het dus van belang om wél Charlie te zijn, om de islamitische kern van het probleem te benoemen, om kritiek op die ideologie te delen, zij het satirisch danwel verhandelend.

Meer Charlie’s maken het geweldrisico per persoon een stuk kleiner, zoals Flemming Rose stelt.
Meer Charlie’s creëren een open debat over deze uitdaging voor de Westerse samenleving.
Meer Charlie’s zullen de politieke correctheid ook op andere belangrijke thema’s openbreken.

Opdat wij niet als dhimmi’s eindigen.

Facebooktwitter

Be the first to comment on "Wie geen Charlie is, zal Dhimmi worden"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten