De Nachtwakers raden aan – Editie 5

Facebooktwitter

 

De aanraders van deze week zijn voor u geselecteerd door Victor van der Sterren

 

De ethno-religieuze onlusten in Burma halen het nieuws weer, deze week. Het mag niemand meer verbazen dat de islamitische Rohingya-rebellen worden afgeschilderd als onschuldige slachtoffers. De werkelijkheid is veel complexer, en om die reden willen wij u graag wat artikelen aanbieden die een ander perspectief op de zaak tonen. Leest u meer over de crisis in dit artikel, of in dit artikel. Wat betreft de hallucinante (mis)duiding in de gevestigde media, kunnen wij het niet beter uitdrukken dan dr. Koenraad Elst:

Stel je de berichtgeving over D-Day als volgt voor: Angelsaksische agressie tegen het onschuldige Europa, wanhopig verdedigd door de moedige Wehrmacht, zonder enige info over de voorafgaande vijf jaar oorlog. Ondenkbaar? Ziedaar nochtans de huidige berichtgeving over de Rohingya-crisis, zonder voorgeschiedenis uit de lucht gevallen door een onverklaard boeddhistisch fanatisme.”

 


 

In Duitsland zal Prins Constantijn van Ahalt-Dessau meedoen aan de verkiezingen, en wel voor AfD. De Prins is een Euroscepticus en een islamcriticus. Het komt hem op felle kritiek te staan: zelfs bepaalde leden van zijn eigen familie willen niets met hem te maken hebben. Toch gaat hij verder, omdat hij gelooft in waar hij voor staat. Dit artikel noemt de negatieve reacties, maar toont ook een gesprek met de Prins. Men kan zelf oordelen hoe men kijkt naar zijn kandidatuur, doch de Nachtwakers wensen hem—en AfD in het algemeen—veel succes.

 


 

In Nederland zijn kritisch politici in ieder geval min of meer vogelvrij verklaard. Het huis van Thierry Baudet werd door linksradicalen gevandaliseerd. Veel “gematigde” personen reageerden daarop met nauwelijk (of geheel niet) verholen leedvermaak. Het is sprekend voor de stand van onze cultuur dat mensen die (geweldloos) een kritisch geluid laten horen worden geterroriseerd, en dat heel veel “nette mensen” dat heel normaal vinden. Het is dan je eigen schuld, zo heet het. Een gevaarlijke ontwikkeling. Zoals Afshin Ellian recentelijk nog schreef, is Thierry Baudet juist precies wat Nederland nodig heeft. De demonisering moet stoppen. Wie de linksradicalen verdedigt en kritische denkers in de steek laat is een hopeloos stuk uitschot.

 


 

Dat kritische stemmen wel degelijk nodig zijn, blijkt dagelijks. Zo wijst onderzoek na onderzoek in diverse Europese landen uit dat de islamieten in Europa niet integreren, en hun eigen cultuur willen opleggen aan anderen. Wij moeten tolerant zijn, maar zij zijn dat zelfs geenszins. Zo houden veel Britse islamieten er behoorlijk nare denkbeelden op na. Een verder overzicht van toch zeer dubieuze standpunten die onder veel islamieten steun krijgen ziet u hier:

 

 


 

Wat positiever nieuws, dan: de eeuwige angst omtrent de “robotisering” en het vreselijke banenverlies dat volgens de “experts” dientengevolge zal plaatsvinden… is geheel misplaatst. Het wordt steeds duidelijker dat de technologische ontwikkeling zeker banen kost, maar gelijktijdig veel méér banen schept. En die nieuwe banen verdienen gemiddeld ook beter. Dat is in ieder geval één doemscenario dat we mogen afschrijven als paniekzaaierij. Kunnen we nu dan ook eindelijk ophouden met dat gezeur om een basisinkomen, dat zo ontzettend “nodig” zou zijn om het gevreesde banenverlies op te vangen? De robots komen uw baan niet stelen, en bovendien heeft onze redacteur Victor van der Sterren in 2014 al in detail uiteengezet waarom een basisinkomen een onhaalbaar sprookje is.

 


 

Over goed nieuws gesproken: onze vrienden van de Batavieren Podcast spreken in hun 51ste aflevering met Sven Hulleman over een nieuwe munteenheid, gebaseerd op blockchaintechnologie, die hij komende Prinsjesdag, 19 september, zal introduceren: de NLFR Gulden. De munt zal naast de euro bestaan en iedereen die naar het event komt kan gratis guldens ophalen.

De Batavieren spreken met hem over het hoe en waarom van de nieuwe gulden, en over wat geld nu eigenlijk is. De uitzending is alhier te beluisteren op Soundcloud, en alhier op YouTube.

De website van de nieuwe gulden: www.deguldenterug.nl

 


 

Tot slot, omdat het ons vrolijk stemt, de daadkrachtige houding van een sheriff in de Verenigde Staten, die tijdens de brullende orkaan zijn hoofd koel houdt, en zijn prioriteiten op orde heeft. Uitstekend!

 

Facebooktwitter

Be the first to comment on "De Nachtwakers raden aan – Editie 5"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten