Post-Brexit: de EU bewijst waarom zij vernietigd moet worden

Facebooktwitter

De eerste week na het Brexit-verdict geeft al meteen antwoord op de vraag wat die 52% van de Britten toch bezield heeft om te de EU te willen verlaten – en waarom Nederland zo snel mogelijk dit inspirerende voorbeeld zou moeten volgen. Duurbetaalde eurocraten die zich gedragen als een kleuterklas. Journalisten die applaudisseren voor de macht in plaats van haar te controleren. Een brede roep om een democratisch besluit te negeren. Geheime plannen voor nóg verdere eenwording in plaats van bezinning en enige erkenning van de groeiende euroscepsis. Nog altijd geen honorering van het “GeenPeil”-referendum van april. En een schimmige pensioendeal – ook alweer zo lang mogelijk geheim gehouden – waar Duitsland van weggevlucht is, maar waar Nederland haar 1.200 miljard euro aan pensioentegoeden probleemloos aan verbonden heeft, terwijl de voorstemmende partijen (VVD, PvdA en D66) achteraf toch nog wel willen horen wat de deal nu precies inhoudt.

Deze week in de EU: een groep volwassenen joelde een andere volwassene uit, omdat die laatste zei dat hij wel bevriend wil blijven, maar niet als lid van hun speciale clubje. Het was Nigel Farage die deze week de hoon van een paar honderd europarlementariërs over zich heen kreeg toen hij voorstelde om te onderhandelen over een verstandhouding die wederzijds profijt oplevert voor Groot Brittannië en de EU. Maar wederzijds profijt is niet wat de EU wil. De EU wil haar zin, ten koste van alles.

Op diezelfde dag: de voorzitter van de Europese Commissie – niet verkozen door het volk uiteraard – wil niet dat de pers foto’s maakt van de man die niet meer bij zijn clubje wil horen:

De Britse elite – en ook een grote groep verongelijkte millennials, maar die zijn non-stop gekwetst – wil graag de regels van de democratie aanpassen omdat de bedoeling van democratie eigenlijk was dat de elite altijd krijgt wat ze wil. Net zoals uitslagen van referenda in Nederland de neiging hebben om tegen te vallen ging de volksraadpleging in het Verenigd Koninkrijk ook niet volgens het elitaire boekje. Dus zien we nu de gefrustreerde eurocraten van hierboven, teleurgestelde miljardairs, volksvertegenwoordigers die de wil van het volk een nachtmerrie vinden die ongedaan moet worden gemaakt, en kritiekloze journalisten die applaudisseren voor een peptalk van Juncker aan het einde van een zodanig incestueuze persconferentie dat het in Pyongyang nog wenkbrauwen zou doen fronzen.

Temidden van oproepen tot bezinning binnen de EU, kwamen Duitsland en Frankrijk juist met het onvermijdelijke voorstel om van de EU echt de superstaat te maken die het vanaf het begin al wilde zijn. Een voorstel dat gelekt is natuurlijk, want het is niet de bedoeling dat wij daar als klootjesvolk iets van weten voordat het is ingevoerd, begrijpt u wel.

Onze eigen Minister President Rutte koos vol voor Brussel door aan te bieden het associatieverdrag met de Oekraïne tóch gewoon ongewijzigd te ondertekenen. De “toevoeging” waar Rutte om gevraagd zou hebben is voor het associatieverdrag wat het Verdrag van Lissabon voor de Europese grondwet was: camouflage om het volk de indruk te geven dat haar stem gehoord is, zonder daadwerkelijk naar haar te luisteren. Daarvan ligt natuurlijk niemand in Brussel of Kiev wakker. Overigens ontkent de RVD dat Rutte zo’n voorstel heeft gedaan, maar de Oekraïense regering vond het wel nodig om te reageren met de mededeling dat het geen wijzigingen in het associatieverdrag zal accepteren. Dat is al genoeg om te weten dat er wel degelijk iets speelt, al helemaal omdat onze Minister President nu eenmaal “totaal, totaal, totaal tegen referenda is.” Het lijdt geen twijfel dat hij op zoek is naar een uitweg, maar het wordt duidelijk dat hij moet kiezen – tussen de eurocraten en de Nederlandse bevolking. En de eerste V in VVD mag dan voor Volkspartij staan, het wordt absoluut het volk dat het onderspit zal delven.

Het lijkt alles bij elkaar nog lang niet onze grootste zorg. Nederland stemde in met nieuwe Europese pensioenrichtlijnen (die niet geheel toevallig geheim werden gehouden tot ná het Brexit referendum) en stond daarmee de controle over 1.200 miljard aan pensioentegoeden af aan Brussel. De tekst van deze pensioenwet werd minder dan 24 uur voor stemming aan de Tweede Kamer gestuurd, maar dat was genoeg tijd voor VVD, PvdA en D66 om ermee in te stemmen. Níet genoeg voor diezelfde partijen om de tekst te begrijpen, want zij steunden een verzoek van Henk Krol (50PLUS) om extra uitleg over de nieuwe richtlijnen. Duitsland heeft zichzelf overigens buiten de pensioenafspraken geplaatst en dat, gecombineerd met het Britse vertrek uit de EU, betekent dat het Nederlandse pensioentegoed maar liefst 60% (!) is van het totale bedrag waar deze afspraken over gaan.

Wie nu nog verder wil binnen deze EU laat zich als mak schaap naar de slachtbank van de politieke klasse leiden. De boze Remainers in Groot Brittannië hebben in één ding gelijk: dit is geen kwestie waarbij het eerlijk is om het ene deel van het volk haar wil aan het andere deel op te laten leggen. Maar dan wel omdat het ook met een overweldigende meerderheid nog altijd niet ethisch zou zijn om mensen mee te slepen in het meest bedrieglijke, geheimzinnige en anti-democratische regime van Europa.

Laat het voor eens en voor altijd duidelijk zijn: de EU is er niet voor het gewone volk, maar voor de financiële en politieke elites. De EU is er niet voor Europa, de EU is er voor Big Business en Big Politics. De EU is er niet voor vrijhandel, maar voor stapels op stapels wet- en regelgeving. De EU is niet ondemocratisch, ze is anti-democratisch. Een sterk Europa is een verbond van soevereine natiestaten in een gemeenschappelijke markt, die samenwerken waar dat mogelijk is en als hechte vrienden de toekomst tegemoet gaan. Dat is niet deze EU. Deze EU kan niet hervormd worden. Ze moet vernietigd worden.

Facebooktwitter

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten