De Nacht van de Moslimfundamentalist

Facebooktwitter

Afgelopen weekend was de Nacht van de Vluchteling; wandelaars haalden daar ruim een miljoen euro aan sponsorgeld mee op voor “de vluchtelingen”. Het vervelende voor de wandelaars, en alle anderen die zich inzetten voor vluchtelingen, is dat zij zich ook meteen inzetten voor moslimfundamentalisten die hier doelbewust komen om onze vrijheden te ondermijnen, sommigen zelfs om vrouwen te verkrachten en mensen te vermoorden. Het vervelende voor de rest van ons is dat die mensen dat zelf niet doorhebben.

Duitsland bereidt zich voor op het instorten van de verzorgingsstaat, Zweden op het instorten van de rechtsstaat en Noorwegen staat klaar om de grenzen dicht te gooien als Zweden valt. Schengen bestaat al maanden alleen nog maar op papier, en EU-Commissaris Dimitris Avramopoulos van Migratie voorspelde dat de hele Europese Unie zelfs uiterlijk 6 maart zou bezwijken, (maar helaas heeft hij geen gelijk gekregen). De discussie over grenscontroles is alweer naar de achtergrond verschoven, maar het kwam er op neer dat steeds meer Nederlanders de grenzen wilden sluiten, terwijl de politiek alleen maar op zoek was naar manieren om asielzoekers actief hiernaartoe te halen (met als niet ongrappige climax het plan van Samson dat door zijn eigen partij werd afgeschoten).

Een concrete aanpak om de instroom van asielzoekers terug te brengen blijft echter nog altijd uit. De indruk wordt gewekt dat pijn lijden onvermijdelijk is in de Europese asielzoekerschaos, maar dat is niet juist. Alleen moet er beleid worden gemaakt dat niet is gebaseerd op emotie of afgedwongen door achterhaalde internationale verdragen – er moet zakelijk worden nagedacht over het belang van Nederland. Een groot probleem daarbij is dat de overheid niet in staat is de echte vluchtelingen te onderscheiden van gelukszoekers die meeliften op de tragische omstandigheden van hen die daadwerkelijk proberen te ontsnappen aan oorlog en vervolging. Wie de vluchtelingen een warm hart toedraagt zou er juist zijn prioriteit van moeten maken die gelukszoekers eruit te pikken, want er is niemand die het draagvlak voor de komst van immigranten en AZC’s zo ondergraaft als zij.

Het onderscheid tussen asielzoekers en vluchtelingen wordt echter veel te weinig gemaakt in zowel politiek als media (en door zowel links als rechts), waardoor enige discussie op voorhand al gedoemd is te verzanden in misverstanden en semantiek. Intussen blijven de mensenhandelaren in Noord Afrika (over wie we ineens niets meer horen, in tegenstelling tot het begin van de asielzoekerscrisis) cashen voor elke asielzoeker die heelhuids in Europa aankomt. En worden er nog steeds regelmatig terreurverdachten uit de migrantenstroom gepikt, zoals dit weekend nog in Oostenrijk

Het sluiten van de grenzen is essentieel om de problematiek overzichtelijk te houden, maar het is helemaal niet nodig om het reizen van en naar onze buurlanden moeilijk te maken voor de transportsector, toeristen of andere burgers – zolang er een doortastend beleid is om de (illegale) immigratie aan te pakken. De bevolking en het bedrijfsleven van Nederland hoeven niet te lijden onder het beveiligen van de landsgrenzen – dat is een valse tegenstelling die bewust wordt ingezet om het maatschappelijk debat te verlammen.

Het fysiek sluiten van de grenzen is slechts symboolpolitiek. Wat veel belangrijker is: maak duidelijk dat hier niets te halen is. Laat asielzoekers alleen toe op basis van een puntensysteem of volgens een green card model, naar voorbeeld van landen als Canada, de VS of Australië. Kort gezegd: een immigrant moet aantoonbaar baan- en / of bestaanszekerheid hebben in ons land, kan geen aanspraak doen op sociale voorzieningen en kan pas na enkele jaren als volwaardig lid van de samenleving het staatsburgerschap verkrijgen. Criminelen, illegale immigranten (zonder papieren, of zij die met leugens of geweld binnenkomen) dienen direct uitgezet te worden. Neem een vingerafdruk, maak een irisscan, en laat de overtreders nooit meer toe.

Pas als de druk van de ketel is door de asieltoeristen een halt toe te roepen kan er nagedacht worden over manieren om de echte vluchtelingen te helpen. Het huidige zwaar beladen debat leidt nergens toe en draagt er zodoende alleen aan bij dat de problematiek verergert. Niemand is erbij gebaat als Europa haar veiligheid en welvaart te grabbel gooit vanuit naïef idealisme of een misplaatst schuldgevoel, ook de miljoenen nieuwkomers niet. Als Europa instort, waar vluchten we dan allemaal naartoe?

Massa-immigratie en de vluchtelingencrisis zijn twee aparte politieke uitdagingen. Zolang die twee niet van elkaar worden onderscheiden staat Europa machteloos tegen de invasie. Maar het immigratiedebat is een loopgravenoorlog geworden en niemand lijkt bereid om zijn positie op te geven. Dat rechts hard inzet is logisch, maar ook goedmensen zouden een strakker immigratiebeleid juist moeten toejuichen. Immers: als je het beeld wilt veranderen van asielzoekers als verkrachters, homohaters en radicale moslims, is dan niet de beste methode om de verkrachters, homohaters en radicale moslims uit die groep te verwijderen?

De vluchtelingencrisis heeft tegelijkertijd wel gevolgen voor de vraagstukken over immigratie, integratie, islamisering, terreurbestrijding, interventies in het Midden Oosten, de verzorgingsstaat, de Europese Unie, open grenzen, veiligheid en welvaart. Al deze debatten kunnen niet zuiver gevoerd worden zolang de migratiestroom naar het westen niet onder controle is. Zolang we niet weten wie er binnenkomen, hoeveel het er zijn, waar ze heengaan, wat ze gaan doen, hoeveel dat kost, hoe lang ze blijven kan geen enkele andere significante politieke discussie tot een bevredigend einde komen. Als wij onze vrijheid willen behouden zullen wij haar moeten beschermen, en stap één is stoppen met het importeren van vijanden van die vrijheid.

Facebooktwitter

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten