#QuranControlPlease

Facebooktwitter

De Nederlandse media doken afgelopen december bovenop de aanslag in San Bernardino als wéér een voorbeeld waarom Amerika strengere wapenwetten nodig heeft. Maar die interesse ebde snel weg nadat het motief voor de daad duidelijk werd. Door links Amerika wordt de terreurdaad van zondag in Orlando alweer omgebogen naar een discussie over wapenwetgeving, met de Twitter hashtag #guncontrolplease. Als wapens verboden zijn wordt er immers niemand meer doodgeschoten, daarom is er ook geen islamitische terreur in Madrid, Londen, Parijs, Brussel, oh wacht…

Wie nu, net als na San Bernardino, roept om #guncontrolplease moet ook roepen om #qurancontrolplease. Zowel het wapen als de koran waren immers instrumenten in deze massamoord. En verbieden had in beide gevallen uiteraard geen zin gehad, want wie fanatiek genoeg is vindt zijn motief wel en zijn wapen ook.

Een nieuwe aanslag was een kwestie van tijd. Nu was het de VS, en de volgende keer kan evengoed weer een Europees paradijs aan de beurt zijn waar alle wapens magisch verdwenen toen een groep politici een wet ondertekende. Het was ook een kwestie van tijd voordat expliciet de homo-gemeenschap het doelwit zou worden van islamitische fanatici. Links moet onder ogen zien dat het na jaren van strijd voor de LGBT gemeenschap diezelfde gemeenschap nu vogelvrij heeft verklaard, en wel ten faveure van een nieuw lievelingsslachtoffer du jour: de moslim.

Obama weigert – opnieuw – om de radicale islam te benoemen als onderdeel van deze aanslag, net als Rutte en de rest van het politieke establishment trouwens. Zij tonen daarmee aan dat zij niet degenen zijn die dit probleem zullen oplossen. Het westen zal rigoureuze veranderingen moeten doorvoeren in het buitenlandse (interventie)beleid, het integratiebeleid en het immigratie- en vluchtelingenbeleid. Maar het politieke establishment is juist op al die gebieden niet bereid te bewegen, want voor de carrièrepoliticus weegt geen enkel menselijk lijden op tegen het eigen gezichtsverlies.

Zolang dit establishment aan de macht is zal het westen in ieder geval deze drie fatale fouten blijven maken: het zal oorlogen blijven voeren in het Midden Oosten zonder visie en zonder de bereidheid te doen wat nodig is om te winnen. Het zal eindeloos bakken met belastinggeld in het allang gefaalde multiculturalisme blijven pompen, gelovend dat het alsnog een succes zal worden (ook al komt elke volgende generatie allochtonen nog verder van de Nederlandse samenleving af te staan dan de vorige). En het zal de grenzen open houden voor iedereen die zich vluchteling noemt, zonder enige vorm van screening om gelukszoekers, religieuze fanaten en terroristen eruit te halen – en zonder criminelen, overlastgevers en maatschappij-ontwrichters terug te sturen. De vraag is nu vooral hoeveel mensen er moeten sterven voordat de gevestigde orde definitief wordt weggestemd.

Facebooktwitter

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. #QuranControlPlease | Peter Reedijk

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten