Interview Derk Jan Eppink

Facebooktwitter

Derk Jan Eppink spreekt als voormalig Europarlementariër over de inside van de Europese politiek. “In geen enkel Europees land kunnen we nog spreken van een gehele soevereiniteit. De ECB produceert zeepbellen”, zo waarschuwt hij. “Het kompas uit het verleden wat betreft geldpolitiek is compleet verdwenen.” Ook spreekt Eppink over “culturele capitulatie” en “zelfonderwerping.” Er is een politiek-correct kader ontstaan waarbinnen ieder debat zich dient te begeven – een effectieve buitengrens was bijvoorbeeld “xenofoob”. Zodoende zijn verstand en cultuurhistorisch inzicht weggehaald uit de vorming van de Europa-professionals die nu worden klaargestoomd.

“Guy Verhofstadt heeft zich aangesloten op de heersende cultuurmarxistische stroming,” zo stelt hij. De EU bouwt alsmaar hogere torens en verliest haar visie en de voeling met de ontevreden burgers. Als grondlegger van het euro-realisme meent Eppink dat het tijd is om de Europese bouwkunde te herzien. Om de fundamenten van het Europees project te kunnen verstevigen moeten twee illusies moeten worden doorgeprikt: die van de monetaire unie en het asielbeleid. Blijven deze hervormingen uit, dan gaat Europa hetzelfde lot tegemoet als de Weimar-republiek…

Facebooktwitter

Be the first to comment on "Interview Derk Jan Eppink"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten