Bloedoffers op het altaar van politieke correctheid

Facebooktwitter

Het Rijksmuseum vermijdt het woord “Negers”, zelfs in historische context, Vlaamse krant De Morgen doet de Allochtoon in de ban en wie op een goede dag spreekt van een gehandicapte, loopt het risico te worden berispt om t feit dat er niet “mens met een beperking” is gebruikt. De politieke correctheid heeft helaas allang gezegevierd in de taalstrijd.

De gedachte daarachter kan nobel zijn: het niet onnodig willen kwetsen van de zwakkeren in de samenleving. Maar kwets je mensen en groepen niet veel meer als je ze wegvaagt uit de taal? Als je mensen minimaliseert? Eigenlijk zeg je dan “jij hoort hier niet, daarom verzinnen we een nieuwe term zodat je weer kunt meedoen.”

Gehandicapten, immigranten en negers krijgen zo haast de zweem van ongewenstheid. “We doen maar alsof je niet bestaat.” De politiekcorrecten zijn in de kern net zoals de progressieven in de vroege twintigste eeuw. Zij, en niet de conservatieven, waren het die de eugenetica promoten met als belangrijk punt het steriliseren van ongewensten.

Gewensten krijgen diezelfde behandeling immers niet. Er komen geen nieuwe woorden die heteroseksuele blanke mannen beschrijven. Misschien komt hier verandering in op het moment dat die als ongewenst worden gezien. De term “witte mannen” duikt immers al op onder racistische negers die de blanken als ongewenst zien.

Maar de termen scheppen ook een hoop onduidelijkheid. Is een visueel beperkte nu blind of slechtziend? Een cruciaal verschil. “zwarte mensen” zijn niet zwart, ze zijn bruin! Dan “medelander”, wat zegt die term? Niets! Het is de leegte die regeert. De nieuwe termen moeten verbloemen wat die mensen daadwerkelijk zijn: mensen.

Het is ook maar de vraag waar het eindigt. De termen volgen zich in een rapper tempo op dan de PvdA zetels verliest in de peilingen. Een kreupele werd een gehandicapte, vervolgens een “beperkte” en nu begint zelfs de term “persoon met een uitdaging” op te komen. Dat klinkt meer als iemand met een midlifecrisis dan met een verminderd loopvermogen. De term “Allochtoon” is nota bene ooit gekomen als alternatief voor “buitenlander” of “immigrant”, inmiddels zijn er al tig alternatieven de revue gepaseerd die het woord moeten vervangen voor een vriendelijker klinkend eufemisme waaronder “medelander”, “nieuwe Nederlander” en meer van dat soort ongein.

Maar de reden dat het woord “allochtoon” nooit is verdwenen waar “buitenlander” dat grotendeels wel deed, is dat mensen zich niets aantrekten van de politiekcorrecte onzin. Dat is dan ook de enige methode om je te beschermen tegen zij die woorden willen verbieden; negeer ze en blijf “gehandicapte” gebruiken. Sterker nog, gebruik weer “zwakzinnige”, “kreupel”, “buitenlander”, “immigrant” en “neger”, alleen zo kan de progressieve waanzin tot een eind worden gebracht.

Facebooktwitter

Be the first to comment on "Bloedoffers op het altaar van politieke correctheid"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten