Impliceert links met het verzwijgen van wandaden het gelijk van rechts?

Keulse dom en hoofdstation, Foto door Neuwieser [https://www.flickr.com/people/65972318@N00], CC BY-SA 2.0
Facebooktwitter

De eerste januaridag van dit jaar begon bijzonder slecht: tientallen vrouwen werden aangerand, beroofd en verkracht. Pas drie dagen later, op 4 januari, komt langzaam aandacht voor wat de vrouwen is aangedaan. Vier dagen lang werden de feiten dus onder de pet gehouden. Wie kijkt naar het politiepersbericht van die eerste januari leest zelfs dat er sprake was van een “Ausgelassene Stimmung – Feiern weitgehend friedlich” – Uitgelaten sfeer, het feesten gebeurde voornamelijk vreedzaam. Veel slechter kun je de situatie van de nieuwjaarsnacht in Keulen niet beschrijven.

Kort nadat de gebeurtenissen naar buiten kwamen (via social media, overigens, niet door de politie zelf) was de eerste reactie om nog meer te verstoppen. De daders waren geen asielzoekers, maar Noord-Afrikanen. Inmiddels weten we beter. De daders bleken asielzoekers te zijn. Dat verklaart ook meteen waarom de feiten zo lang verborgen moesten worden gehouden. Stellen de betrokken bestuurders daarmee niet eigenlijk dat afkomst er wel degelijk toe doet? Zij zijn immers degenen die dat punt belangrijk hebben gemaakt.

Na Keulen kwamen er nog veel meer berichten. Aanrandingen in Hamburg en Stuttgart, Frankfurt en Düsseldorf, Bielefeld en Zürich. In Helsinki werden deze ternauwernood voorkomen. Het roept de vraag op wat er verder het afgelopen jaar nog allemaal is verzwegen sinds de vluchtelingenstroom ons overspoelde. Een bericht dat gisteren nog naar buiten kwam: “Zweedse politie verzweeg aanrandingen op festival uit angst voor extreemrechts”. In de zomer! De zomer! Het vond plaats in de zomer en zes maanden (!) later komen de feiten pas naar buiten. De reden wordt eerlijk toegegeven: “Soms durven we niet te zeggen hoe de vork in de steel zit, omdat we denken dat dat de (extreemrechtse) Zweden Democraten in de kaart zal spelen.” Die man is politiechef met als taak de burgers van zijn stad te beschermen. In plaats daarvan koos hij ervoor om de daders de hand boven het hoofd te houden. Hetzelfde geldt voor de journalistiek die daar volledig aan meewerkten. Toen een journaliste van de massale aanranding in Stockholm hoorde van een politiemedewerker besloot ze erover te gaan schrijven tot ze hoorde dat het om asielzoekers ging die de vermoedelijke daders waren. De aangegeven reden: “omdat het waarschijnlijk is verzonnen door de Zweedse Democraten“. Na de gebeurtenissen in Keulen werd het bericht alsnog geplaatst. Zij is een journaliste met als taak de lezers te informeren, niet door voor te liegen door informatie achter te houden.

Duitse moslimorganisaties zijn woedend. Niet om de misdrijven die zijn gepleegd door hun geloofsgenoten, maar doordat de afkomst van de criminelen uiteindelijk is benoemd. Islam is vrede en al dat soort meer. De reactie van Frans Timmermans: meer onderwijs. Schijnbaar moeten de islamitische asielzoekers nog leren dat Westerse vrouwen geen lustobjecten zijn die elk gewenst moment mogen worden verkracht of aangerand.

Onze vrijheden worden ontnomen door de politici die grote stromen mensen hierheen halen die onze vrijheden niet gunstig gezind zijn. Het is iets waar diverse “rechtse” mensen en partijen al tijden voor waarschuwen. Die reacties werden steeds weggewuifd of neergezet als “racistisch”. Maar als de politie en bestuurlijke elite de waarheid verzwijgen om rechts niet in de kaart te spelen, erkennen zij dan niet júíst hun gelijk?

Facebooktwitter

2 Comments on "Impliceert links met het verzwijgen van wandaden het gelijk van rechts?"

  1. “Impliceert links met het verzwijgen van wandaden het gelijk van rechts??”

    Een interessante vraag. Ik ben het met de schrijver eens dat het niet aan de Zweedse en Duitse politie is om dergelijke informatie achter te houden. Daarin hebben zij een fout gemaakt. Kennelijk was de politie bang dat de media de informatie zouden misbruiken voor leuzen die beginnen met bijvoorbeeld ‘alle moslims…’ of ‘iedere vluchteling’ en andere uitroepen van hetzelfde denkkaliber, en dat mensen die opgeblazen meningen dan zomaar zouden geloven.

    Blijkbaar schat de Zweedse en Duitse politie in dat sommige mensen te dom zijn om in te zien dat de waarheid vaak in het grijze gebied ligt, en niet in de zwart-witte uitersten. Waarschijnlijk denken ze dat mensen met zwart-witte meningen het debat zullen overschreeuwen omdat extreme dingen nou eenmaal zoveel leuker zijn om te lezen. Kennelijk denken ze dat er schrijvers zijn die impliceren dat wanneer de Zweedse en Duitse politie een fout maken zij dit de hele linkse politiek mogen aanrekenen, en dat er lezers zijn die dan zullen geloven dat dit de hele rechtse politiek gelijk geeft.

    Nogmaals, de informatie achterhouden was fout. Desalniettemin is het de vraag of de angst van de Zweedse en Duitse politie gegrond is; de angst dat mensen een mening die volgezogen is met onderbuikgevoelens niet meer kunnen onderscheiden van de saaie, grijze waarheid.

  2. Alleen al door deze massaverkrachtingen op één avond door moslims bij de saaie, grijze waarheid in te delen, bewijst dat er iets goed mis met het linkse brein.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten