AZC, nee: het zijn geen incidenten meer

A line of Syrian refugees crossing the border of Hungary and Austria on their way to Germany. Hungary, Central Europe, 6 september 2015., foto door Mstyslav Chernov [https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Mstyslav_Chernov], CC BY-SA 4.0 [https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en]
Facebooktwitter

Geen dag gaat voorbij de laatste tijd of er is wel weer een vechtpartij gaande in een asielzoekerscentrum. Afgevraagd kan worden wat er uiteindelijk met die groepen ophitste jonge mannen gaat gebeuren zodra ze de krochten van het centrum verlaten hebben en naar de gewone burgermaatschappij doorstromen. Maar die vechtpartijen, dat zijn maar incidenten, hoor je de journalistieke en bestuurlijke elite steeds zeggen.

De eerste resultaten zijn al zichtbaar; massa-aanrandingen in Keulen en andere Duitse steden. De eerste reactie van politiek en politie: gedragscodes voor vrouwen. Hoelang is het nog wachten voordat het in Nederland losgaat? Ik hoor de politieke elite alweer: “het zijn maar incidenten“.

De klachten rijzen ook de pan uit inmiddels. Niet van Nederlanders, maar van de zogenaamde vluchtelingen zelf. Niets deugt. Van gebrek aan privacy tot niet-lekker eten. Van gebrek aan televisies op de kamer tot een geldgebrek. Terwijl zo gul gegeven wordt dat de kosten maar blijven stijgen, zijn grote aantallen asieleisers nog niet tevreden. Wellicht omdat ze gouden bergen voorgespiegeld kregen van de mensensmokkelaars. Gouden bergen die voor een groot deel nog waar zijn ook, er is een reden dat ze hierheen komen en niet naar Litouwen. Maar die klachten, dat zijn maar incidenten.

Toen bleek dat de Parijse jihadi’s ook geregistreerd stonden als vluchteling werd door veel Europese leiders geroepen dat er geen reden tot paniek was. Inmiddels lijkt het er steeds meer op dat IS-strijders mee zijn gekomen met de vluchtelingenstroom. Maar het gebrek aan veiligheid, dat zijn maar incidenten.

Werkelijke asielzoekers kunnen hier feitelijk niet eens meer terecht. Waar islamitische vluchtelingen nog in de eigen regio opgevangen kunnen worden, geldt dat niet voor de Jezidi, christenen, vrouwen en homoseksuelen. Zij kunnen nergens anders terecht, niet in de islamitische wereld tenminste. Maar in Nederland worden ze in de centra beschimpt in het beste geval, mishandeld en met de dood bedreigd in vakere gevallen. Maar die geweldplegingen, dat zijn maar incidenten.

Inmiddels worden in dorp na dorp, stad na stad, asielzoekerscentra gebouwd. Wordt de lokale bevolking daarin gehoord? Nee, zij worden met voldongen feiten geconfronteerd. Zoals in Geldermalsen waar de bevolking enkele dagen van te voren geïnformeerd werd. We zagen het eerder gebeuren in Oranje, we zien het opnieuw gebeuren in Kaatsheuvel. De goede burgers, die in overgrote meerderheid tegen zijn, worden genegeerd. Maar dat het volk niet gehoord wordt, dat zijn maar incidenten.

Na hoeveel gevallen kun je nog van incidenten spreken? Wanneer is het genoeg?

Facebooktwitter

2 Comments on "AZC, nee: het zijn geen incidenten meer"

  1. sura 9:29 – Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek, die in Allah noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat Allah en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn.

    Kortom, de Jizya (belasting voor niet-moslims), vermomd als ‘vluchteling in nood’ wordt geïnd…

  2. De kolonel heeft tijd teveel.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten