Nieuwe linkse generatie: Emoties en slogans

Facebooktwitter

Het is opvallend dat Links wereldwijd lijkt te hebben besloten geen moeite meer te doen om mensen van hun argumentatie te overtuigen. Links werkt met slogans en symbolen maar echt de moeite nemen om rechtse argumenten te bestrijden zien we niet meer.

Denk aan de slogan ”Because it’s 2015” deze woorden werden uitgesproken door Justin Trudeau, de nieuwe premier van Canada bij de installatie van zijn ”diverse” kabinet. En linkse mensen gingen door het dak van enthousiasme. Je zou toch mogen verwachten van een premier die als politiek statement de helft van zijn kabinet divers selecteert hier wat zinnigs over te zeggen zou hebben. Maar we kregen geen betoog voor diversiteit, we kregen geen weerlegging van argumenten die tegen positieve discriminatie pleiten. Waarom zou een linkse leider die moeite nemen als zijn aanhangers aan een slogan zonder enige inhoud genoeg hebben?

En hier ligt de kern van het probleem, linkse mensen zijn niet geïnteresseerd in nieuwe kennis. Dit verklaart ook de trend van het recyclen van oud-linkse argumenten door De Correspondent en een politicus als Jesse Klaver. Het teruggrijpen naar oud-links is een teken aan de wand, links heeft namelijk geen ideeën meer. De weerzin tegen nieuwe ideeën is ook duidelijk te zien op linkse universiteiten die ”controversiële” sprekers weigeren.

Het laatste wat je als links persoon nog rest is het appelleren aan de emoties van mensen, je zou het zelfs populisme kunnen noemen. Mensen bang maken voor klimaatverandering (we gaan allemaal dood!), mensen lekker maken met ”gratis geld voor iedereen”( we kunnen allemaal rijk zijn!) en mensen boos maken door te hameren op ongelijkheid ( kijk rijke mensen eens rijk zijn!).

Deze linkse droogte aan ideeën is zo ernstig dat links nu zelfs rechtse argumenten gebruikt om linkse politieke doelen te bereiken. Het meest sprekende voorbeeld hiervan was het betoog voor de opvang van vluchtelingen omdat we de economische ”boost” goed kunnen gebruiken. Dit is een voorbeeld van de ”pincer beweging” Links pakken op de emotie(vluchtelingen moet je helpen) en rechts pakken op economische vooruitgang (we worden rijker van vluchtelingen).

De inventie van linkse mantra’s zonder inhoud zien we ook terug in het klimaat-debat. Er wordt door links opgeroepen tot een ”klimaatrevolutie” met Che Guevara als symbool. Wat mensen zich hierbij voor moeten stellen wordt niet duidelijk en niemand aan de linkerkant lijkt enige behoefte te hebben aan uitleg. Ons wordt gezegd dat we fossiele brandstoffen niet moeten gebruiken maar er volgt nooit een uitleg over waarom ”de natuur” belangrijker is dan menselijk welzijn, comfort en genot.

Als het om de islam gaat zien we ook veel terug van dit linkse ”sloganisme”. Donald Trump, Wilders, Hirsi Ali en alle andere islamcritici worden steevast als racistisch of xenofoob neergezet. Het feit dat de Islam geen ras is lijkt links niet te deren. Het gaat ze puur om het effect van het woord racisme, niet om de waarheid achter de beschuldiging.

En dit is de essentie: Links deed vroeger nog de moeite om na het emotionele appel nog een intellectuele argumentatie te formuleren, maar die tijden zijn voorbij. Komt het door een besef dat er geen goede argumenten zijn voor linkse beleid? Of is het een reactie op een dommere jongere generatie linkse mensen die genoeg hebben aan emoties en slogans?

Welk antwoord ook juist blijkt, het is duidelijk dat de mensen die geven om de rede en economisch realisme zich ernstige zorgen moeten maken om deze ontwikkeling. Dit land heeft te kampen met een generatie jonge intellectuelen die allen door de mangel van de linkse universiteiten zijn gehaald. Ze zijn zo lang blootgesteld aan verstikkende politieke correctheid, en niet zonder effect. Er is zo vaak aan ze verteld dat emoties superieur zijn aan de rede, dat ze het inmiddels zelf geloven.

Deze nieuwe jonge linkse generatie zal een blok aan het been zijn van hen die Nederland vooruit willen helpen. Het is deze generatie die straks de burelen van de NPO en onze universiteiten zal domineren. De emotionele weekheid en het totale gebrek aan realiteitszin zal de huidige generatie propagandisten voor de staat doen blozen.

Waar men mogelijk nog een excuus kan bedenken voor de linkse generatie uit de jaren 60/70, namelijk onwetendheid, geldt datzelfde niet voor de huidige generatie. Wie in 2015 expliciet pleit voor herverdeling, linkse revoluties en gratis geld is simpelweg kwaadaardig.

Facebooktwitter

1 Comment on "Nieuwe linkse generatie: Emoties en slogans"

  1. Vroeger was links nog voor mensenrechten, zoals vrouwenrechten en homorechten ….

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten