De Nachtwakers Raden Aan – Editie 3

Facebooktwitter

In de bijlage De Nachtwakers Raden Aan biedt de redactie u elk weekend een keur aan kijk-, lees- en luistervoer aan van over het internet.

1.
Project Future is een boek over grondaankopen. Dat klinkt misschien saai, maar het een een goedgeschreven werk dat verhaalt over Walt Disney (conservatief en anti-communist) die probeert zijn EPCOT van de grond (pun intended) te krijgen. EPCOT, of Experimental Prototype Community Of Tomorrow, was het idee van Disney voor een volledig private stad. Uiteindelijk ging het project, mede door zijn dood, niet door en is Disney World op het terrein gebouwd. Het boek Project Future gaat naast de grondaankopen in op het realiseren van een private stad. Hoe is dit eerder gerealiseerd en hoe verliepen de onderhandelingen met de overheid hierover. Uit het boek blijkt dat de realisatie van het project dichterbij was dan menigeen denkt en dat vooral het Disney-bestuur en de dood van Disney de voltooiing van het project in de weg zaten. Voor 15,49 euro verkrijgbaar bij bol.com. (Aangeraden door Jasper de Groot)

2.
Jan Roos is tegenwoordig verslaggever bij GeenStijl, waar hij bijvoorbeeld het gezicht van GeenPeil is. Sinds een tijdje interviewt hij mensen met niet-linkse meningen in de YouTube-serie ‘Gesprek op Niveau’. Niet met zomaar mensen, maar bijvoorbeeld met Afshin Ellian, Theodor Holman, en afgelopen donderdag Arthur van Amerongen. Het zijn vrij korte video’s, maar zeker de moeite waard. (Aangeraden door Peter Visser)

Facebooktwitter

Be the first to comment on "De Nachtwakers Raden Aan – Editie 3"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten