De Nachtwakers Raden Aan – Editie 2

Facebooktwitter

In de bijlage De Nachtwakers Raden Aan biedt de redactie u elk weekend een keur aan kijk-, lees- en luistervoer aan van over het internet.

1.
Marco Visscher is een zelfstandig journalist die van alles doet en schrijft. Hij interviewt met name (controversiële) vooruitgangsdenkers, zoals bijvoorbeeld socioloog Steve Fuller voor Trouw. In dit interview bespraken zij een alternatief voor het fnuikende  voorbehoudsprincipe (precautionairy principle): het ‘proactionary principle’. Visscher werkt samen met o.a. SpikedOnline dat ik vorige week al aanraadde. Een goede manier om op te hoogte te blijven van dit soort interessante denkers is om je in te schrijven voor Marco’s tweewekelijkse e-mail nieuwsbrief TegengeluidJe kunt hier ook alle voorgaande edities bekijken. (Aangeraden door: Peter Visser)

2.
Derk-Jan Eppink is voormalig Europarlementariër voor het Vlaamse Lijst DeDecker, journalist en tegenwoordig actief als politiek analist. Hij publiceert met enige regelmaat interessante opinieartikelen zoals ook deze week. “Europa’s ziel ligt in Europa” is de titel van zijn opinieartikel in de Volkskrant. Erg interessant is dat hij beschrijft hoe de westerse waarden in de tijd van het communisme bewaard waren gebleven terwijl ze in West-Europa grotendeels verloren gingen. “In West-Europa werd de geest van 1968 dominant. Waarden werden relatief; politiek draaide om schuld en boete. Religie was ouderwets, het gezin achterhaald, succes verdacht en zelfredzaamheid overbodig want de overheid redde iedereen. De progressieve elites riepen het Westen uit tot bron van rampspoed; nieuwkomers waren zielig en hadden per definitie gelijk. ‘Identiteit’ was gevaarlijk nationalisme. Oost-Europa ploegde voort in stilte. Religie werd gepraktiseerd in besloten kring, eigen cultuur heimelijk bewaard en eigen taal gecultiveerd. Tot betere tijden. Die kwamen in 1989.” schrijft hij onder meer in dit artikel echt zoveel mogelijk mensen zouden moeten lezen. (Aangeraden door: Jasper de Groot)

 


Volg @De_Nachtwakers      Like De Nachtwakers

 

Facebooktwitter

1 Comment on "De Nachtwakers Raden Aan – Editie 2"

  1. I’ll try to put this to good use imedmiately.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten