De Nachtwakers Raden Aan – editie 1

Facebooktwitter

In de bijlage De Nachtwakers Raden Aan biedt de redactie u elk weekend een keur aan kijk-, lees- en luistervoer aan van over het internet. Deze editie is verzorgd door Peter Visser.

1.
Erik de Vlieger is ondernemer, maar ook interviewer. In het radioprogramma Opvliegers interviewt hij voor omroep PowNed gasten met onderbelichte meningen. Op 16 november interviewde hij bijna twee uur lang de Vlaamse denker Wim van Rooy. Van Rooy publiceerde eerder dit jaar Waarover men niet spreekt: bezonken gedachten over postmodernisme, Europa, Islam. Een imposant boek van meer dan 600 pagina’s, dat al lof ontving van onder meer Paul Cliteur, Etienne Vermeersch, Afshin Elian en Jean-Marie Dedecker. Het werd een vrij uniek interview, met een goed ingelezen en kritische interviewer en een geïnterviewde die zijn kennis en visie uiteen kon zetten.

2.
Brendan O’Neill is de hoofdredacteur van het Britse Spiked Online, met het motto ‘Humanity is under-rated’. Een mooie kennismaking met zijn werk en deze sterke opiniewebsite is het artikel After Paris: where’s our fire. O’Neill beschouwt de Europese reacties op de gruwelijke terreur in Parijs op vrijdag 13 november. Hij stelt vast dat er iets ontbreekt: een vurige toewijding aan het verdedigen van de waarden die zijn aangevallen. Bij Spiked Online missen ze dat vuur in ieder geval niet.

3.
Machteld Zee schreef deze week op The PostOnline het artikel De internalisering van de multiculturalistische ideologie. Daarin beschrijft ze het status-quo denken van veel intellectuelen. Tijdens haar promoveren deze week beschreef haar promotor professor Paul Cliteur dat ook, als ‘het complot van stilte‘. “Maar in stilte zijn we dankbaar, want jij en ik weten dat dit soort onderzoek nooit, nooit door NWO [Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek] gefinancierd zou worden. Daar worden de standaard-paradigma’s namelijk eindeloos herkauwd.” Het boek van Zee, ‘Choosing Sharia?‘ verschijnt volgende week.

4.
Mark Zuckerberg is de zesde rijkste persoon ter wereld en de oprichter van Facebook. Hij schreef deze week een melodramatische Facebook-post aan zijn pasgeboren dochter, over alle problemen in de wereld. Hij geeft daarom 99% van zijn Facebook-vermogen weg aan goede doelen. Maar, het woord vrijheid kwam er niet in voor! Voor de vooruitgangsdenker Alex Epstein was dit een reden om in de pen te klimmen. Want volgens Epstein is de kern van veel van die problemen juist een gebrek aan vrijheid. Hij roept rijke zakenmensen op om daarom met hun geld en energie vrijheidsbewegingen te steunen. Lees zijn hele reactie op Forbes: The Truth about Mark Zuckerberg’s letter to his daughter.

Facebooktwitter

Be the first to comment on "De Nachtwakers Raden Aan – editie 1"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten