De Islamitische Staat: noem het beest bij de naam

Facebooktwitter

Er zijn blijkbaar mensen die héél graag willen dat we de Islamitische Staat vooral niet meer ‘islamitisch’ noemen. Zij steken er duidelijk veel energie in om de mensen in het Westen aan te leren om in plaats daarvan te spreken van “Daesh”. Veel mensen trappen hier nog in ook. Maar waarom, eigenlijk? Waarom gebruiken verder verstandige mensen toch die term, ‘Daesh’, wanneer zij het over wat wij toch echt gewoon de Islamitische Staat kunnen (en zouden moeten) noemen? Wellicht nog belangrijker: wie wil eigenlijk dat die naam in onbruik raakt, en waarom precies?

Om te beginnen: wat is dat, ‘Daesh’? Het woord is een acroniem voor de Arabische term al-Dawla al-Islamiya fi al-Iraq wa al-Sham— oftewel ‘de Islamitische Staat in Irak en de Levant’. De term betekent technisch gezien hetzelfde als ‘Islamitische Staat’. In het Arabisch is er met dat acroniem een aantal woordspelingen mogelijk: de term klinkt vergelijkbaar met bepaalde scheldwoorden, en valt te rijmen met andere beledigende termen. Die woordspelingen worden dan ook gretig gebruikt door de Arabische tegenstanders van de Islamitische Staat.

Op zich klinkt dat allemaal heel aannemelijk. Maar… die woordspelingen zijn niet mogelijk in het Nederlands, Duits, Frans of Engels. Waarom zijn er dan in vrijwel alle landen van Europa actiegroepen bezig met campagnes om in de media vooral de term ‘Daesh’ te introduceren? Ze beweren dat dit zou zijn omdat de moordende en verkrachtende beesten van de Islamitische Staat zich kapot ergeren aan de term. En dat klopt… maar ze ergeren zich net zozeer aan de term ‘Islamitische Staat’. Zij noemen zichzelf namelijk ‘het Kalifaat’, en het gebruik van iedere andere term achten zij de doodstraf waardig.

Dus waarom zouden we dan opeens ‘Daesh’ moeten gaan zeggen in het Westen? Wat is daarvan het praktisch nut? Wel… qui bono? In wiens voordeel is deze naamswijziging? Wie dringt er zo op aan? Het zal niemand verbazen dat het allemaal islamitische actiegroepen betreft. Het voordeel dat zij uit de wijziging van de gebezigde term willen halen is simpel: namelijk dat de Islamitische Staat niet langer ‘islamitisch’ wordt genoemd.

Via dit woordenspel willen zij in het Westersche debat de Islamitische Staat—ten onrechte—psychologisch distantiëren van de islam als geheel. De meeste mensen in het Westen houden zich niet bepaald bezig met de exacte terminologie van islamitische bewegingen, en zal niet weten waar ‘Daesh’ eigenlijk voor staat. Gevolg: de directe associatie tussen de terroristenstaat en de doodscultus die deze terroristenstaat heeft geïnspireerd raakt steeds verder op de achtergrond. En dat is precies waar de aanhangers van de genoemde doodscultus op uit zijn.

Het is tenslotte de strategie die zij al tijden volgen. Talloze moslims beweren glashard dat de Islamitische(!) Staat “niet islamitisch is”. Gewezen op het feit dat de slachters van de Islamitische Staat toch echt zeer trouw de bevelen van de koran opvolgen komen zij snel met ontwijkende non-antwoorden. En gevraagd om deze moordlustige bevelen van de koran expliciet te verwerpen staken zij meteen de discussie. Dat kan ook niet anders, want volgens de islamitische leer is iedere moslim die ook maar één bevel van de koran negeert op verwerpt een afvallige— en alle afvalligen moeten gedood worden. (Dat is overigens exact wat de Islamitische Staat ook stelt, en daarmee zijn deze terroristen eenvoudigweg de meest korantrouwe moslims die er bestaan.)

De uitspraak dat de Islamitische Staat niet islamitisch is kan door een verstandig mens enkel geduid worden als een uiting van ofwel waanzin, ofwel pure kwaadwillendheid. Het staat gelijk aan zeggen dat de Waffen-SS niet nazistisch was. Iedereen die zo’n vreselijke leugen herhaalt en op die manier een giftige ideologie van dood en verderf probeert vrij te pleiten is te walgelijk om ooit in beschaafd gezelschap te behoren. Toch is dit de leugen die de zogenaamd ‘gematigde’ moslims graag willen opdringen aan de Westersche wereld. Het invoeren van gevaarlijke Newspeak is daarbij slechts hun meest recente methode.

Juist om die reden is het van groot belang dat we het beestje bij de naam noemen. Of liever gezegd: het beest— want de Islamitische Staat is als een monster dat een spoor van verminkte lijken achterlaat. Dat is geen “beestje” meer. Het meest accuraat is echter om te stellen dat de Islamitische Staat één monsterlijke kop is van een veelkoppige hydra— genaamd de islam. De Islamitische Staat is een kop die bijt en scheurt, maar de kop die ons in het Westen leugens influistert is wellicht nog gevaarlijker. Die kop van het monster wordt gevormd door de zogenaamd ‘gematigde’ moslims die zich in het Westen hebben ingenesteld, als een vijfde colonne.

Wij moeten de leugens van het monster niet geloven. Die brute moordenaars van de Islamitische Staat zijn islamitisch. Het zijn de meest korantrouwe moslims ter wereld. Mohammed zelf zou trots op hun daden zijn: ze doen exact wat hij, met zijn verwrongen geest, alle moslims heeft opgedragen te doen. Lees het boekje maar dat uit zijn hoofd is ontsproten, en waarvan hij beweerde dat het hem door een engel was ingefluisterd:

Wanneer gij een ontmoeting hebt met ongelovigen, houwt dan in op hun nekken, en wanneer gij onder hen een bloedbad hebt aangericht, bindt hen dan in boeien, opdat gij hen kunt bekeren, of tegen losgeld kunt uitleveren— zo beveelt Allah. En vrees niet de dood, want zij die vallen in de strijd— Allah zal hun daden niet vergeten.”

—de onheilige Koran, soera 47:4

Ik ken geen engelen die zo spreken. Het klinkt mij meer in de oren als een duivels manifest. En overal waar het in de praktijk wordt gebracht volgt pijn, dood en verderf. Dus niks geen ‘Daesh’. Het is de Islamitische Staat: een terroristisch regime dat exemplarisch is voor de islam als geheel. Noem het beest bij de naam!

Facebooktwitter

2 Comments on "De Islamitische Staat: noem het beest bij de naam"

  1. Het is de wil van de politieke elite en niet van de mossels, dat men ISIS wil veranderen in Badedaesh ! Bombama, Hollande etc.

  2. Likoed Nederland | 3 december 2015 at 20:04 | Beantwoorden

    Als het kwaakt als een eend ….
    http://likud.nl/2014/10/isis-en-de-eendentest/

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten